De werknemers van de zorg die voor mensen in hun eigen huizen zorgen zullen wekelijkse coronavirustests van vandaag worden aangeboden, heeft de overheid aangekondigd.

Zij die voor CQC geregistreerde leveranciers werken zullen wekelijks PCR-tests ontvangen om thuis toe te dienen, wat zal helpen om meer asymptomatische gevallen te identificeren en meer kwetsbare zorggebruikers te beschermen tegen het virus.

De minister voor Zorg, Helen Whately, (voorgesteld) zei: “Thuiszorgers hebben gedurende de hele pandemie ongelofelijk veel werk verricht, dag in dag uit zorg verleend en de nodige stappen gezet om de mensen die zij voor COVID zorgen, veilig te houden.

“Nu onze testcapaciteit blijft groeien, ben ik blij dat we deze volgende stap kunnen zetten en dat we regelmatig testen beschikbaar kunnen stellen aan thuiszorgers. Naast de PBM’s kunnen thuiszorgers nu ook wekelijks een test doen om te controleren of ze geen coronavirus hebben.

“We hebben nu de grootste testcapaciteit in Europa, dus we gebruiken dit om degenen te beschermen die een groter risico lopen als ze COVID krijgen”.

Alle geregistreerde thuiszorginstanties zullen worden gecontacteerd met details over het aanvragen van testkits voor hun verzorgers deze week. De thuiszorginstellingen zullen verantwoordelijk zijn voor het bestellen en verspreiden van tests onder alle werknemers, zodat zij deze wekelijks thuis kunnen uitvoeren, en de tests op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag kunnen uitvoeren. Deze aanpak zal de beschikbare capaciteit in de laboratoria maximaliseren, zei de overheid.

Het testen zal aan alle andere thuiszorgers, met inbegrip van levende verzorgers en persoonlijke assistenten, in een gefaseerd uitlooptraject worden uitgebreid.

De waarde van een maand van testuitrustingen zal aan zorgaanbieders worden geleverd, die tests aan hun personeel kunnen verdelen met behulp van dezelfde kanalen die worden gebruikt om PBM’s te verdelen.

Tot nu toe waren er geen routinetests van asymptomatische thuiszorgers beschikbaar. Dit werd grotendeels gestaafd door bewijs uit een prevalentieonderzoek, waaruit bleek dat de overdracht van het virus onder thuiszorgers vergelijkbaar was met de algemene bevolking. Dit in tegenstelling tot de veel hogere prevalentiecijfers onder personeel dat in verzorgingstehuizen werkt.

Echter, Colin Angel, beleidsdirecteur van de Britse Homecare Association, zei dat er een gevoel is geweest dat mensen die gebruik maakten van thuiszorgdiensten een lagere prioriteit hadden gekregen van de overheid dan mensen die gebruik maakten van thuiszorg.

Angel voegde hieraan toe: “Het lijkt duidelijk dat een deel van de mensen die besmet zijn met het coronavirus zelf geen symptomen ontwikkelen, maar in staat zijn om het door te geven aan anderen, met inbegrip van de mensen die zij ondersteunen. De beschikbaarheid van routinetests zal door velen worden toegejuicht, met name door het publiek dat zich zorgen heeft gemaakt over het risico van overdracht door thuiswerkers die hun huis bezoeken.

“Deze winter brengt een combinatie van seizoensgebonden druk met zich mee die elk jaar voorkomt en die wordt verergerd door de afwezigheid van personeel, inclusief zelfisolatie. Een onbedoeld gevolg van de asymptomatische tests is de mogelijkheid dat het personeel gedwongen wordt zich te isoleren als gevolg van een vals positief testresultaat, waardoor de capaciteit van het personeel nog verder wordt opgerekt”.

Kathryn Smith, CEO van het Social Care Institute for Excellence Kathryn Smith zei: “Dit is zeer welkome nieuws. Gedurende de hele pandemie hebben we erop gewezen dat sociale zorg niet alleen over verzorgingstehuizen gaat, maar ook van vitaal belang is. Deze ontwikkeling zal echt nuttig zijn voor de mensen in de zorgsector die bij mensen thuis komen. Regelmatige testen geven hen de zekerheid en het vertrouwen dat ze hun werk met meer zekerheid kunnen doen. Dit zal ook verlichting geven aan de mensen die thuis zorg ontvangen – en aan hun familieleden. Dit is een zeer welkome ontwikkeling.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *