Een fysiotherapeut helpt mensen die moeite hebben met bewegen. Dit kan komen door een blessure, een verkeerde houding of door pijn in gewrichten en spieren. Een fysiotherapeut kan ervoor zorgen het lichaam beter gaat functioneren en kan pijn verminderen. Fysiotherapeuten geven advies en oefeningen mee om de klachten te verminderen. Daarnaast behandelen ze de patiënt door het toepassen van manuele technieken. De oefeningen en het advies zijn bedoeld om de spieren soepeler te maken en om actief te blijven ongeacht de beperkingen.

Hoe werkt een fysiotherapeut?

Om naar de fysiotherapie te kunnen is een doorverwijzing niet noodzakelijk. Iedereen kan zich namelijk aanmelden bij de door hem of haar gewenste fysiotherapeut. Bij een eerste afspraak, ook wel intake, gaat de fysiotherapeut vaststellen wat de lichamelijke klachten zijn. Wanneer de klachten niet behandeld kunnen worden bij de fysio, wordt de patiënt doorgestuurd naar de huisarts. Als de fysiotherapeut kan helpen, gaat de fysiotherapeut op zoek naar de oorzaak van de klachten. Wanneer de diagnose is gesteld gaat de fysiotherapeut de behandeling uitvoeren. Alle stappen op een rij:

  • Intake, vaststellen lichamelijke klachten
  • Doorverwijzen naar de huisarts, of de klachten zelf behandelen
  • Diagnosticeren en het bepalen van de geschikte behandeling
  • Uitvoering van de behandeling

Is fysiotherapie opgenomen in de zorgverzekering?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Hoeveel en wat precies vergoed wordt is afhankelijk van de leeftijd en de reden waarom fysiotherapie nodig is. Wanneer sprake is van een chronische aandoening, wordt fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Het is ook mogelijk om bij een aanvullende verzekering te kiezen voor meer fysio behandelingen. Daarnaast zijn niet alle fysiotherapeuten bij elke zorgverzekering aangesloten. Informeer bij het kiezen van een fysiotherapeut of deze is aangesloten bij uw zorgverzekering.

Fysiotherapie omgeving Zeist

Bent u nog op zoek naar een Fysiotherapie in Zeist? Of een Fysio in Soesterberg? Fysio I biedt verschillende soorten fysiotherapie in de omgeving van Zeist en Soesterberg. Waaronder oefentherapie, oedeemtherapie, oncologische fysiotherapie, after lipomassage en dry needling. Kunt u uw huis niet uit? Geen probleem Fysio I komt gewoon bij u thuis.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *