We volgen het laatste nieuws over de uitbraak van het coronavirus en de wereldwijde reactie. Schrijf u hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief over wat u moet weten.

Californië meldde recordbesmettingen voor de tweede achtereenvolgende dag, waarbij het totaal aantal Amerikaanse gevallen meer dan 12 miljoen bedroeg. New Jersey heeft ook een record gebroken, met 300.000 gevallen.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention hebben hun waarschuwing tegen het reizen op cruiseschepen naar het hoogste niveau geëscaleerd. Gevallen en sterfgevallen vertraagden in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

President Donald Trump bleef stil bij het delen van in de VS gemaakte vaccins, omdat de leiders van de rijkste landen ter wereld aandrongen op gelijkheid in de race om mensen te vaccineren tegen het coronavirus.

Global Tracker: Gevallen bereiken 57,9 miljoen; sterfgevallen 1,3 miljoen
Virusschommeling bedreigt nieuw gevonden Amerikaanse bedrijfswinst optimisme
Massale Covid-vaccinatie krijgt een droogloop in een Louisiana parkeergarage
Pfizer’s Covid-vaccin staat nog steeds voor hindernissen na het indienen van de FDA-vrijdag…
Een op de vijf Amerikaanse ziekenhuizen wordt binnen een week geconfronteerd met een personeelscrisis…
Hong Kong, Singapore vertraging geplande reisbel voor twee weken
Vaccin Tracker: het aanmoedigen van doorbraken biedt hoop…
Schrijf je hier in voor een dagelijkse update over het virus van Bloomberg’s Prognoseteam. Klik op CVID op de terminal voor globale gegevens over coronavirusgevallen en -doden.

Covid-19 patiënten meer dan verdubbeld sinds de Dag van de Arbeid
CDC adviseert tegen cruiseschipreizen (17:08 p.m. NY)
De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention hebben hun waarschuwing voor cruisereizen naar het hoogste niveau geëscaleerd en blijven aanraden om reizen op cruiseschepen wereldwijd te vermijden.

Het agentschap heeft zijn waarschuwing verhoogd naar niveau 4 vanaf niveau 3, onder vermelding van het “zeer hoge” risico van Covid-19 op cruiseschepen. Passagiers lopen een verhoogd risico op verspreiding van Covid-19 van persoon tot persoon en dienen zich te laten testen en minstens zeven dagen na de reis thuis te blijven, aldus de website van het agentschap.

“Voor de meeste reizigers is de reis van een cruiseschip vrijwillig en zou het voor een toekomstige datum moeten worden verplaatst”, aldus CDC.

De Dagelijkse Gevallen van New York naderen 6.000 (4:47 p.m. NY).
New York meldde 5.972 gevallen, de vijfde rechte dag meer dan 5.000 en de meeste sinds april, toen de staat het vroege epicentrum van het virus van de natie was. Terwijl de gevallen in de afgelopen weken snel zijn toegenomen, is het totale positieve testpercentage van de staat 2,9%. Dat is een van de laagste in het land.

Gouverneur Andrew Cuomo heeft beperkingen gesteld aan een groeiende lijst van “micro-clusters” rond New York City en upstate, met positieve tarieven die oplopen tot 10%. De algemene positiviteit van die clusters is 4,3%, zei hij in een persmededeling.

CaliforniÔ meldt Opnieuw de Gevallen van het Verslag van CaliforniÔ (4:05 p.m. NY).
CaliforniÔ voegde 15.442 nieuwe coronavirusgevallen toe, die een nieuwe hoogte raken aangezien de avondklok van de staat in Zaterdag nacht schopt.

De nieuwe gevallen die het verslag van de vrijdag van 13.005 besmettingen bedekten, die het totaal op bijna 1,1 miljoen brengen. Het aantal sterfgevallen steeg met 86 tot 18.643, zo blijkt uit de gegevens van de staat. De verhoogde patiëntenbelasting verliet de ziekenhuizen van Californië met slechts 1.921 beschikbare bedden voor intensive-case eenheden, in de buurt van het lage niveau in juli.

Een avondklok van 22.00 tot 5.00 uur zal in de meeste provincies een maand lang worden opgelegd om het aantal infecties te verminderen.

Portugal om de reis te beperken tijdens de volgende twee weken (14.49 uur NY)
Portugal zal het verkeer tussen de gemeenten op 28 nov. 1 en 5-8 dec. beperken, twee periodes die het weekend en de nationale feestdagen op elke volgende dinsdag omvatten.

Het aantal dagelijkse nieuwe infecties blijft “verontrustend”, ook al is het groeitempo vertraagd, zei premier Antonio Costa tijdens een persconferentie in Lissabon.

Frankrijk’s Tempo van Nieuwe Gevallen Laagst in Maand (2:44 p.m. NY)
De Franse virusziekten stegen met 17.881 tot 2,13 miljoen op zaterdag, waarbij het tempo van nieuwe infecties de vertraging van de afgelopen twee weken voortzette. Het zevendaagse gemiddelde van nieuwe gevallen daalde tot 24.636 gevallen, het laagste in een maand en minder dan de helft van het tempo van twee weken geleden.

Het percentage positieve tests daalde tot 14,8%, een daling van 0,2% punten ten opzichte van een dag eerder en een daling van meer dan 20% in de eerste week van november. Het aantal sterfgevallen in verband met het virus is met 253 tot 48.518 gestegen. Het zevendaagse gemiddelde daalde tot 610 sterfgevallen, vergeleken met een piek van meer dan 900 sterfgevallen per dag in de eerste golf van begin april.

Zuid-Dakota Doden blijven stijgen (14:23 p.m. NY)
South Dakota heeft tot nu toe in november 352 dodelijke slachtoffers gemeld, iets minder dan de helft van het staatstotaal voor de hele pandemie. Nog eens 36 doden werden geregistreerd zaterdag, hetzelfde als de dag ervoor, in een staat die geen beperkingen heeft opgelegd aan de verspreiding van het virus, zelfs als het werd een van de zwaarst getroffen natie. Rapid City, de op één na grootste stad, is verwikkeld in een politieke strijd over de vraag of er een maskerplicht moet worden opgelegd.

Trump Stays Mum op Sharing Vaccines (1:14 p.m. NY)
De leiders van de rijkste landen ter wereld drongen aan op gelijkheid in de race om mensen te vaccineren tegen het coronavirus, terwijl president Donald Trump stil bleef bij het delen van in de VS gemaakte vaccins met andere landen.

De strijd tegen de pandemie domineerde de eerste dag van een virtuele top van de Groep van 20 nat…

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *